2017. július 2., vasárnap

Gyurgyalagok

2017. 06. 26.

Méhészmadarak' közt

Józsival összebeszélve kimentünk Nemesszalók határába gyurgyalagokat fotózni. A kellő melegben, napsütésben mindenki elhelyezkedett az árnyákban; és így a madarak zavarása nélkül figyelgethettük meg a nagyjából 50 egyedet számláló gyurgyalagokat.
Gyurgyalag (Merops apiaster)

A megfigyelés közben még feltűnt 1 fiatal vörös róka, jó pár seregély és nagy maglepetésre 1 kuvik. Az egyik nagyobb üregből rebbent fel egy nagyobb nyárfára. Először nem is fényképeztem; bevallom, nem is igazán tudtam hirtelen, hogy mivel van dolgom. Aztán gondolkodva a kis, barna termeten, kerek szárnyakon bíztam a bagolyban. Ezután újra szárnyra kapott, ekkor sikerült lencsevégre' kapni.
fiatal Seregély (Sturnus vulgaris)

Kuvik (Athene noctua)

Ezekkel a képekkel a tarsolyunkban megálltunk még Nórápon, egy gyors nézelődés erejéig. A halastó partjain kezd egyre jobb fövenyes rész kialakulni, így volt mit megnézni azért. Csak felsorolás szintjén: bütykös hattyú, tőkés réce, cigányréce, búbos vöcsök, kis vöcsök, nagy kócsag, szürke gém, fehér gólya, barázdabillegető, kis lile, pajzsoscankó, erdei cankó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése